tisdag 3 april 2012

Bostadshotellet får nya lokaler

Det som diskuterades mest när John Mattson Fastighet AB sålde fastigheten Fyrvaktaren 1 till riskkapitalföretaget ALM Equaty var att det bostadshotell som fanns i fastigheten skulle hamna på bar backe. Nu har kommunstyrelsen löst problemet genom att inhysa bostashotellet i Lidingö sjukhems gamla lokaler. När Lidingös sjukhem tidigare diskuterats har vänsterpartiet exempelvis föreslagit nedläggning av verksamheten med hänvisning till framförallt de undermåliga lokalerna. Nu tycks således denna idé bli verklighet.

På sin blogg skriver kommunalrådet Paul Lindquist: ”För ett drygt år sedan fick stadsledningskontoret därför uppdraget att utreda förutsättningarna att finna en ersättning för Lidingö bostadshotell och nu föreslås alltså att bostadshotellet flyttas till Lidingö sjukhem”.

Källor till Lidingöpolitiken säger att striden i kommunstyrelsen kommer stå om vem som ska ha ansvar för driften av bostadshotellet, en privat aktör eller det kommunala bostasföretaget Lidingöhem AB. Kostnaden för renovering och anpassning av Lidingö sjukhems gamla lokaler kommer att uppgå till 140 miljoner kronor och ombyggnationen kommer vara klar under våren 2014.