lördag 11 september 2010

En klar vänster i lokalvalet

I dagens utfrågning, i Öppet Stadshus, av partiföreträdarna från de olika partierna i fullmäktige deltog Ida Luther Näsholm som representant för Vänsterpartiet Lidingö. Hennes linje var klar; Vänsterpartiet Lidingö vill stoppa bergtunnelförslaget och ersätta detta med en upprustning av den redan befintliga vägen, Vänsterpartiet Lidingö säger också nej till planskilda korsningar i Högberga och Skärsätra. Däremot föreslår partiet en satsning på sänkta avgifter i musikskolan, fler billiga hyresrätter för ungdomar och fler unga i kommunfullmäktige, det sistnämnda förslaget kan i praktiken bara genomföras genom en röst på Lidingövänstern.

Skolmaten är en annan brännhet fråga för oss inom Vänsterpartiet i Lidingö. Vi satsar på att all skolmat ska lagas på plats. Detsamma föreslår vi för att åstadkomma en standardhöjning för maten i äldrevården.

En sak som det talats tyst om trots dess aktuallitet är Folkpartiets och Moderaternas förslag på en skattesänkning nästa år med 20 öre. Detta kan låta behjärtansvärt men i själva verket är det ännu ett bevis för att dessa partier inte tar ansvar för kommunens ekonomi. De har nämligen föreslagit både ett bygge av en bergtunnel för nära en halv miljard kronor, alltså att belåna kommunen för 50 år framöver samtidigt som man alltså vill sänka kommunalskatten ytterligare. Ingen seriös betraktare kan påstå att detta är en ansvarsfull ekonomisk politik. Läs också mer om detta på den Lidingövänsterdrivna bloggen Världen-Sverige-Lidingö.

/Jonas Lundgren
(v)alombudsman
Vänsterpartiet Lidingö