tisdag 31 maj 2011

Kamp lönar sig på Lidingö, i alla fall gällande musikskolan


Idag presenterade kommunstyrelsemajoriteten sitt förslag till budgetdirektiv som ska behandlas av kommunstyrelsen under nästa vecka. Budgetdirektivet föreslår en sänkning av musikskoleavgiften med 200 kronor per termin.

Det har varit en enträgen kamp som har pågått under lång tid, men nu sänks avgifterna alltså i Lidingös musikskola. Kampen har bestått av gratiskonserter till förmån för sänkta avgifter i musikskolan, budgetförslag som föreslår radikalt sänkta musikskoleavgifter, valkampanjer där musikskoleavgifterna lyfts fram som en huvudfråga och mycket mer. Opinionsarbetet har skett både inom och utom Lidingö stads beslutande organ. Samtidigt har motståndet från den styrande majoriteten varit hårdnackat, man har helt enkelt vägrat sänka avgifterna i musikskolan. Men plötsligt har man ändrat sig.

Lidingöpolitiken erfar dock att avgiftssänkningen kommer att innebära att Lidingö bara har de näst högsta avgifterna i musikskolan, slagna med en femtiolapp av Vaxholms kommun där avgiften är 1550 kronor per termin, Lidingös sänkning kommer att innebära att musikskoleavgiften ligger på 1500 kronor per termin.

/Jonas Lundgren
jonas.l.lidingopolitiken@gmail.com