tisdag 5 juli 2011

Grillplatsen på Fregattvägen hotas med rivning, kommunen: Det är en ansvarsfråga


Idag kom det till Lidingöpolitikens kännedom att kommunen vill att den populära grillplatsen på Fregattvägens baksida med utsikt över Värtahamnen ska rivas. Anledningen är inte att platsen skulle utgöra någon brandfara utan att det, enligt exploateringsingenjörerna på stadsdelskontoret har kommit in klagomål från grannar i de intilliggande husen. Samtidigt är det just grannar i de omkringliggande husen som sedan åtta år tillbaka driver grillplatsen och ser till att den ser fin ut. Det grannarna klagat över är att det druckits alkohol på platsen.

En som reagerat över kommunens agerande är Jonas Lundgren (v), som också är reporter på Lidingöpolitiken. Han skriver på sin blogg Världen-Sverige-Lidingö:
Jag har själv suttit där bakom och grillat med vänner några gånger jag är ju uppväxt i Bodal. Nog för att vi är unga men speciellt skräckinjagande ser vi nog inte ut. Det är märkligt och komiskt hur Lidingö är en kommun som styrs av två förment liberala partier, KD oräknat, kan bestämma sig för att bli en kontrollkommun där medborgare som gör något själva ska få det förstört. Jag blir faktiskt väldigt störd över en sådan här dumhet från kommunens sida.

Niklas Andersson på Lidingö kommun menar att det är en ansvarsfråga att grillplatsen ska tas bort eftersom den inte är anlagd av kommunen.

/Redaktionen
redaktionen.lidingopolitiken@gmail.com