tisdag 5 juli 2011

Recensioner av Romson/Fridolins, Fredrik Reinfeldts och Lars Ohlys tal i Almedalen

Romson/Fridolin

Klassiskt miljöpartistiskt. Mycket snack men ekologin saknades i det stora hela. Tyvärr verkar det viktigare att prata om allt som inte har med miljö att göra. Men gud vad duktiga miljöpartiet är, när Fridolin tänker efter är de nog duktiga på allt faktiskt...

Stora Lidingöfrågan: När kommer miljöpartiet med det geniala förslaget att subvetionera salmsugning i sjöar som Kottlasjön för att sanera från industriavfall?

Betyg: Som härsket valfläsk uppfräst med lök

Fredrik Reinfeldt

Fidde börjar med publikuppvärmning. Sedan börjar han rabbla statistik och berätta om hur många människor det föds på jorden och om fattigdom och demokrati. Visserligen spännande men när sjutton deltog Fredrik Reinfeldt i försvaret och solidariteten för en befrielse- eller demokratirörelse, löjligt... Roligt hur tveksamma aplåderna var när Reinfeldt riktade en känga mot USA:s ekonomiska politik.

Stora Lidingöfrågan: Men säg för guds skull något om hur Moderaterna ska lösa sin meningsskiljaktighet med EU om momsbeläggning av ideella organisationer. Det vore väldigt spännande för det vet varken Hans Barje eller Anders Borg.

Betyg: Det börjar bli jävligt trångt nu, men det går bra för Sverige

Lars Ohly

Ohly drar iväg en hel del olika klassiska idéer som hör den socialistiska och feministiska rörelsen till och han gör det med den äran. Dessutom självkritiskt och utan att gömma Vänsterpartiets kritiska läge.

Stora Lidingöfrågan: Varför säger du inget om vårdnadsbidraget Lasse? På Lidingö märks tydligt hur detta är en ideologisk reform snarare än en praktisk förändring.

Betyg: Ta igen på gungorna vad man förlorade på karusellen

/Jonas Lundgren
jonas.l.lidingopolitiken@gmail.com