tisdag 6 september 2011

Johan Båge hade rätt


När vi lanserade Lidingöpolitiken som lokaltidning skrev vi att Lidingö Tidning och Mitt i Lidingö Tidning skriver för lite om lokalpolitik och för mycket om bortsprungna katter. I pressmeddelandet som förklarade tidningens intentioner skrev vi om den etablerade lokaljournalistiken: De etablerade lokaltidningarna blir mer alltmer urvattnade och inriktade mot att bara rapportera om bortsprungna katter och dylikt, allt färre invånare kommer till tals och får utrymme att tänka och tycka om stadens politik och förvaltning.

Veckans nummer av Mitt i Lidingö Tidning finns en katt på framsidan. Den är visserligen inte bortsprungen utan skuren i magen. En väldigt obehaglig händelse utan tvekan. Vi vill inte förringa nyheten om katten. Men det är intressant att se hur rätt Johan Båge, redaktör för Lidingöpolitiken hade när han sa:
- Lidingö behöver fler aktörer i debatten! Därför har vi bestämt oss för att starta upp en ny, ideell politisk lokaltidning med ett annat mer kritiskt perspektiv, säger Johan Båge, redaktör för den nya tidningen Lidingöpolitiken.

/Jonas Lundgren
jonas.l.lidingopolitiken@gmail.com