lördag 3 september 2011

Wånell och Lundgren tar strid för Lidingöbanan


I ett öppet brev till landstingsfullmäktiges vänsterpartistiska ledamöter den 2/8 kritiserar vänsterpartiet Lidingös Sven-Erik Wånell och Jonas Lundgren den vänsterpartistiska landstingsgruppens agerande i fråga om sammanlänkningen av Spårväg city och Lidingöbanan. Upprinnelsen till det skarpa agerandet från Lidingös vänsterpartister är en artikel skriven av Gunilla Roxby Cromvall (v) publicerad på Stockholmsvanstern.se. I artikeln skriver Cromvall bland annat:
Det är sannolikt ingen slump att Christer G Wennerholm och hans kumpaner prioriterar att bygga ut Spårväg City från Hamngatan via Östermalm, Djurgården, den nya exklusiva stadsdelen Norra Djurgårdsstaden till Lidingö och Gåshaga brygga. Det är här han har sina väljare

Wånell och Lundgren svarar i sitt brev:
Vänsterpartiet Lidingö anser att det är ett grovt misstroende mot våra lokala representanter att påstå att avtalet mellan Stockholms läns landsting och Lidingö stad har något med var Christer G Wennerholm släkt bor. Vad det gäller är, anser vi, ett angeläget kollektivtrafikprojekt.
- Vi ser det som att sammanlänkningen av Lidingöbanan och Spårväg city kan bli den slutliga räddningen för Lidingöbanan och vi är angelägna att avtalet hålls. Vi har hela tiden stått bakom avtalet. Att landstingsgruppen inte besvärat sig att ta reda på vår inställning är väldigt beklagligt. Vi har kämpat för Lidingöbanan i mer än 50 år. Att vårt eget parti uppenbarligen tycker att frågan är mindre viktig är väldigt synd, säger Jonas Lundgren från Vänsterpartiet Lidingö.

/Redaktionen
redaktionen.lidingopolitiken@gmail.com