tisdag 6 september 2011

Lundgren/Wånells svar till Göran Tegnér (fp)


För någon tid sedan rapporterade Lidingöpolitiken om Göran Tegnérs (fp) angrepp mot vänsterpartiets politik och mot vänsterpartisten Jonas Lundgren i Mitt i Lidingö Tidning. Lidingöpolitiken har nu fått lov att publicera Lundgrens svar till Tegnér, författat tillsammans med partikamraten Sven-Erik Wånell.

Vänsterpartiet föredrar att presentera sin egen politik

Svar till Fler parkbänkar på kortare tid med sponsring den 22/8. Det är trist att se hur de osakliga angreppen haglar över (v) för att vi har en annan åsikt om hur välfärden bör finansieras. I Tegnérs artikel finns felaktigheter som ”och ni vänsterpartister är nog inte nöjda för än skatten uppgår till 100 procent”. Dessa påståenden är felaktiga. De 19 öres skattehöjning som vänsterpartiet föreslår i vår budget är långt ifrån både ”100 procent”.
Tegnér citerar också ur artikeln från 5/6 ”Lidingöborna måste finansiera upprustningen med skattepengar”. Vad som står är ”Lidingöborna måste finansiera upprustningen med sina privata medel för att kommunen vägrar ta ut erforderlig skatt för att finansiera upprustningen med skattepengar”.

Vår linje är att vi ska finansiera välfärden med skattepengar. Det är orimlighet att blanda in privata finansiärer i något som ska täckas av den kommunala budgeten. För oss är det också uppenbart att skillnaden är ideologisk och i praktiken handlar om huruvida vår välfärd ska finansieras av oss gemensamt och komma oss alla till del eller genom allmosor från ett fåtal. (v) presenterar sin egen politik istället för Alliansens, det är bättre så.

/Jonas Lundgren, Vänsterpartiets kommunpolitiska grupp
Sven-Erik Wånell, Vänsterpartiets kommunpolitiska grupp