tisdag 6 april 2010

Valarbetet igång, Ung Vänster affischerar i Högsätra och Åkesson kallar gamla nazister för hjältar

För några veckor sedan började jag och Ida utforma profileringen av partiets kommunfullmäktigekandidater. Idag har jag fått klart ett första utkast av Vänsterpartiet Lidingös lokalpolitiska program, arbetsnamnet på programmet är “Ett Lidingö för alla”. Det känns verkligen att det är valår.

Det är annat som händer också. Förra veckan fick området runt Högsätra besök av Ung Vänster Östermalm-Lidingö-Vaxholm som affischerade.

Och idag var Jimmy Åkesson hos Lars Adaktusson och grillades. Sverigedemokraterna har varken någon utrikespolitik eller någon rejäl finansiering av sin skuggbudget. Dessutom ramlade Åkesson ner i gropen att kalla tidigare partimedlemmar med bakgrund i BSS och andra nazistorganisationer för hjältar. Bollen i öppen kasse med andra ord. Sedan skulle Åkesson alltså grillas. Och köksmästarna visade sig otroligt nog vara Ian Wachtmeister och Bengt Westerberg. Två under med andra ord. För det första att Wachtmeister och Westerberg var i samma studio. Tur att de satt i fåtöljer denna gång… Och för det andra att Wachtmeister, Åkessons föregångare i den invandrarhetsande och rasistiska missnöjesskolan ska grilla sin efterträdare, hur konstruktivt kan det bli?

Kul är också att det har kommit in förfrågningar om hur man kan göra om man vill hjälpa Vänsterpartiet i lokalvalet i Lidingö. Det lättaste sättet är att maila till mig via jonas.lundgren@vansterpartiet.se

/Jonas Lundgren