tisdag 15 juni 2010

Lindansarna från den röda ön - Om att bolla med människor och tappa fotfästet då och då

Valarbete kan vara skitsvårt och skitlätt

Idag fick jag ytterligare några samtal. Några från glada människor i och utanför partiet, andra från arga människor i och utanför partiet. Att balansera är svårt. Jag skulle nog vara en dålig lindansös. Det handlar om att man alltid måste vara trevlig och schysst mot människor. Trots att man är innerligt trött på dem. Folk som gör saker de inte ska eller inte borde, folk som gör saker försent eller inte gör dem alls. Situationer man får skäll för att man rätt upp, och så vidare. Jag och Ida är spindlarna i ett omfattande nät av vänsterpartister i Lidingö. Precis som i alla andra partier (ja, även Moderaterna) är det svårt. Vi måste vara lindansöser men det är aldrig lätt att ge fan i att ramla ner.

För tillfället håller vi på att slutföra publiceringen av personpresentationer. Vi har färdigställt det lokalpolitiska programmet och vi har färdigställt ett lokalt flygblad/folder.

Allt är spännande och allt ska gå fort. Som tur är har vi en hel del skyddsnät när vi lindansar, så vi behöver inte vara rädda att slå ihjäl oss.

Med vänlig hälsning
en trött men ivrig valombudsman
/Jonas Lundgren

PS: vi ska försöka uppdatera lite oftare i fortsättningen.