torsdag 9 juni 2011

Bussdepån i Stockby stöter på patrull


På kommunstyrelsemötet den 5/6 diskuterades möjligheten för SL att få bygga en bussdepå i Stockby. Förslaget till överenskommelse med SL godkändes av kommunstyrelsen och innebär i praktiken att en spårvagnsdepå byggs i AGA och en bussdepå i Stockby. Samtliga partier biföll beslutet utom centerpartiet som tvärtom reserverade sig.

I ett pressmeddelande från Lidingömoderaterna säger Paul Lindquist, moderat kommunalråd på Lidingö:
- Centerpartiets agerande är både ansvarslöst och inkonsekvent. Är man näst största parti på Lidingö måste man vara beredd på att ta ansvar. Nu talar de med kluven tunga. Antingen tillåter man en ny bussdepå och säger ja till att modernisera och rusta upp Lidingöbanan. Eller så säger man nej till den nya depån och därmed äventyrar man hela Lidingöbanans framtid. Centerpartiet måste välja sida och vara ärlig inför Lidingöväljarna.

Bussdepån har väckt starka reaktioner bland Lidingöborna. Kritiken går främst ut på att en farhåga att bussdepån kommer att inkräkta på naturreservatet i Stockby.

Även socialdemoraterna riktar kritik mot centerpartiets förslag, på den socialdemokratiska arbetarekommunens hemsida skriver signaturen MD:
Centerpartiet fortsätter dock sitt motarbetande av avtalet med SL. För oss socialdemokrater är det primära intresset att Lidingöbanan finns kvar, och därmed att avtalet med SL fullföljs.

Lidingöpolitiken erfar att signaturen MD står för Mårten Dahlberg, socialdemokratisk representant i kommunstyrelsen.

/Jonas Lundgren
jonas.l.lidingopolitiken@gmail.com