onsdag 1 juni 2011

Vänsterpartiet om budgetdirektiven


Idag publicerad Vänsterpartiet Lidingö ett pressmeddelande i vilket man berättar om sina synpunkter på budgetdirektiven för Lidingö stad. Partiet menar bland annat att man Lidingö måste uppjustera skolpengen i relation till ökande kostnader i skolan.
- Vi anser att skolpengen måste räknas upp utifrån de kostnadsökningar som beror på löneavtal, hyresökningar och andra prisökningar. Skolan är kommunens ansvar och vi kan inte göra avkall på det ansvaret. Konkurrens mellan skolor är inte receptet för att öka kvaliteten på skolan och undervisningen. Skolor ska samverka, inte konkurrera, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö.

Vidare menar Vänsterpartiet Lidingö i sitt pressmeddelande att man är förvånade över hur kommunstyrelsens majoritet svängt i fråga om musikskolans terminsavgifter och att man är glada över sänkningen men att den inte är tillräcklig.

- Kommunstyrelsens initiativ att sänka musikskoleavgiften med 200 kronor är välkommet. Vi kan konstatera att det inte är en så stor sänkning som vi hade önskat oss, men ett steg i rätt riktning, och inte minst en kovändning för kommunfullmäktigemajoritetens sida. Vi kan bara konstatera att detta är en vinst för oss som kämpat för sänkta avgifter i åratal och inte minst för Lidingös musikskoleungdomar och deras föräldrar, säger Jonas Lundgren som är ledamot av Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp och presstalesman.

Lidingöpolitiken noterar också att Vänsterpartiet Lidingö lägger stor vikt vid att låta en av partiets mest erfarna politiker, Sven-Erik Wånell, i pressmeddelandet lägga ut texten om avgiftsfinansiering, något som blir en allt större del av kommunens intäkter.
- Avgifterna är lika för alla medan skatten går att reglera efter inkomst. På så sätt får alla hjälpa till efter egen förmåga. Det är solidariskt och det är så vi anser att våra gemensamma angelägenheter så som skola, äldreomsorg och förskola. Vi ser det mer långsiktigt än kommunstyrelsemajoriteten, säger Sven-Erik Wånell, ledamot av Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp.

/Redaktionen
redaktionen.lidingopolitiken@gmail.com