måndag 20 juni 2011

Hetskampanjen mot John Mattson Fastighet AB

I kommunfullmäktige den 20/6 ställdes en interpellation av Lidingöpartiet till kommunalrådet Paul Lindquist angående försäljningen av fastigheten Fyrvaktaren 1. Fastigheten äges av John Mattson Fastighet AB fram till för någon tid sedan då företaget beslutade sälja den. Över detta har kommunfullmäktigeförsamlingen på Lidingö varit samstämmigt upprörd sånär som på Mårten Dahlbergs (s) insinuation om att den fria marknaden, som han menar förespråkas av moderaterna, faktiskt bara hade haft sin gång, och Jonas Lundgren (v) som menar att försäljningen är helt i sin ordning.
- Jag har själv många kontakter på John Mattson Fastighet AB som berättat för mig hur det faktiskt gick till, kommunen erbjöds flera gånger ta över förvaltningen av Fyrvaktaren men valde att låtsas som om det regnade istället. Hela denna cirsus är faktiskt kommunens fel. Man har ingen utbyggd allmännytta att inhysa verksamheterna i istället för Fyrvaktaren, hade man haft det så hade detta aldrig varit ett problem, men majoriteten i fullmäktige har valt att slakta Lidingöhem AB, säger Jonas Lundgren.
Även Mårten Dahlberg (s) kritiserade hur Lidingöhem sålts ut och hur kommunen nu stod utan logi för sina verksamheter:
- Det går inte att förlita sig bara på privata bolag, sa han.

Bostadshotellet, som är en av de verksamheter Fyrvaktaren inhyst, ligger kvar trots att fastigheten nu bytt ägare. I kommunfullmäktige sa Paul Lindquist om bostadshotellet:
- Vårt primära intresse är att ha kvar bostadshotellet i någon form, det kommer jag att jobba för.

Även Jan Fjellander (mp) riktade under kvällen kritik mot John Mattson Fastighets AB:
- Vi litade på John Mattson och vi blev svikna och besvikna, sade han i ett av sina inlägg i diskussionen.

/Redaktionen
redaktionen.lidingopolitiken@gmail.com